Oldalunk a teljesebb felhasználói élmény érdekében cookie-kat (sütiket) használ. elfogadom
Termékek Menü

Meditációs párna kalauz 1. rész: Tönkölyhéj párnák

A meditáció alatt fontos, hogy a gerinced egyenes legyen, erre a célra a legalkalmasabb eszköz a meditációs párna. A jógapárna vegyszermentes, tisztított tönkölypelyvával töltött, 100% pamut huzatú, belső párna, mely folyamatos kovasav párolgásával fejti ki jótékony hatásait szervezetünkre, nyugtató hatású. A tönkölypelyvával töltött meditációs párna igazodik testrészeink formájához, egyenesen tartja a gerincoszlopunkat, így biztosítja a nyugodt és egészséges relaxációt, a teljes ellazultság állapotát. A meditációs párna képes csökkenteni az emberi fáradtságérzetet. Használata közben az izmok ellazulnak, a testrészek terhelése a minimális szintre mérséklődik. 

 

 

 

 

Ez a tönkölypelyvával töltött párnatípus azoknak is hasznos, akik nem jógáznak, de meditációt végeznek. A meditációs párna ősi idők óta ismert kelléke a szellemi úton járóknak. Azért van ez így, mert a meditációs állapot eléréséhez egyenes és könnyed ülésre van szükség. Ha a puszta talajon ülsz, akkor a derekad és a hátad is feszültebb, mint amikor egy kicsit megemeled a medencét. Ilyenkor könnyedebb és egyenesebb lehet a tartásod, amelyet hosszabb időn keresztül tudsz fenntartani.

A jógapárna másra is jó. Fekvő testhelyzetben a térdek és a fej alá helyezve elmélyítheted vele a relaxációs állapotot. A térdek megemelése ugyanis ellazítja a kinyújtott állapotban kissé feszülő csípőízületet és a deréktájat. A fej megemelése pedig nyugtató idegrendszeri hatást eredményez és tovább lazítja a gerincet. Néha a pihenéshez nem a térd és a fej alá, hanem a gerinc hosszában helyeznek el egy hosszú hengerpárnát. Ez is kellemes hatást nyújt, mert kitárja a mellkast és felszabadítja a légzést. Ezen kívül, ha az egész napodat ülő helyzetben töltöd, akkor a deréktáj finom homorításával és megnyújtásával kellemes és egészséges kompenzáló hatást lehet elérni.

A tönkölypelyvával töltött meditációs párna igazodik testrészeink formájához, egyenesen tartja a gerincoszlopunkat, így biztosítja a nyugodt és egészséges relaxációt. A tönkölypelyva több mint 90%-ban kovasavat tartalmaz, mely évekig párolog, és így fejti ki jótékony hatását. A kovasav párolgásának és az ebből adódó biomágneses kisugárzásnak köszönhetően, a tönkölypelyvával töltött meditációs párna hozzásegít minket, a még mélyebb, még kellemesebb meditációhoz. A párolgás hatására kellemes, lágy kényeztető melegség érezhető a párna körül.

 

A kovasav a bőrön keresztül behatol a kötőszövetbe, és nyugtatóan hat az idegvégződéseinkre, görcs- és stressz oldó, fájdalomcsillapító illetve gyulladáscsökkentő hatású. Enyhíti a reumás, ízületi, migrénes tüneteket, valamint a krónikus gyulladásokat; csökkenti a hát- és derékfájást, a menstruációs görcsöket; nyugtatja az idegeket, ezért szokták ajánlani alvászavarban szenvedőknek is; de alkalmazható aranyér és felfekvés ellen is.

 

A tönkölypárna kiváló légáteresztő képességének köszönhetően átszellőzik. A tönkölyhéj hántolása után sértetlen marad, így könnyű és stabil töltést ad. A héj rugalmas, és szabadon mozog a párnahuzatban, jól szellőzik, levegős, és biztos alátámasztást nyújt.

 

Típusai:
- Kerek: Meditációhoz vagy üléshez javasolt, egyenesen tartja a gerincet a csípő megtartásával, segít a helyes testtartás kialakításában és megtartásában.

- Félhold: Tökéletes jógaülést tesz lehetővé azáltal, hogy a láb teljesen a megemelt fenék alá húzható.

- Henger: A hengerpárna a hátmenti izmok, a gerinc megnyújtásához kitűnő segédeszköz, különösen a pihenésben tudjuk hasznát venni, illetve az Iyengar jóga gyakorlásának elengedhetetlen eszköze, mivel segítségével a gyakorlatokat pontosabban tudjuk végrehajtani. Használható meditációs párna helyett is.