Oldalunk a teljesebb felhasználói élmény érdekében cookie-kat (sütiket) használ. elfogadom
Termékek Menü

Ayurvédikus konyha nyugatiaknak

Ár:
3.490 Ft
Cikkszám: 130
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-11-29

Leírás és Paraméterek

Az ayurvedikus táplálkozástudomány alapjai részletesen, átláthatóan kifejtve, rendkívül hasznos áttekintő táblázatokkal.
 
 

Még egy szakácskönyv? Nem! Az ayurvedikus táplálkozástudomány alapjai részletesen, átláthatóan kifejtve, rendkívül hasznos áttekintő táblázatokkal. Rengeteg hagyományos, egyszerűen elkészíthető nyugati recept az ayurveda alapelvei szerint újragondolva, vegetáriánus igényekhez igazítva. Személyre szabott útmutatás minden ételhez, fontos információk, vegetáriánus menüjavaslatok ételallergiásoknak a dietetikus írónő tollából. A nyugat tudása a kelet több ezer éves bölcsességével kombinálva csak javunkra válhat!

 

"Mintegy 11 éve alkalmazom konyhámban az „élet tudománya”, az Ayurveda elveit. Először 1983-ban fordult a figyelmem e felé az ősi gyógyászati rendszer felé nyugati táplálkozási tanácsadóként, amikor mélyebb összefüggések után kutattam arra vonatkozóan, hogyan gyógyítanak a táplálékok. Lenyűgözött, hogy az Ayurveda mekkora hangsúlyt fektet az ételek terápiás jelentőségére, és az is, ahogy szisztematikus rendszerbe foglalta a különböző ételek egyes embertípusokra gyakorolt hatását. Az Ayurveda mindenkit különleges, egyedi tulajdonságokkal bíró egyénnek tekint. Ez a hozzáállás engem is megfertőzött, körülbelül 240 fokkal fordítva gondolkodásomon. Húsz éves pályafutásom alatt terápiás táplálkozással foglalkoztam, így szinte magától értetődően került az Ayurveda érdeklődésem középpontjába. A főzés a jóga, drágakő - terápia, meditáció, asztrológia, stb mellett kiemelkedő szerepet játszik ebben a közel 5000 éves kelet - indiai rendszerben. Bármelyik ayurvedikus terápia felé fordulsz, a friss, könnyen emészthető, ízletes ételek esszenciálisak mindegyik gyógyászati rendszerben és a mindennapokban is."