Oldalunk a teljesebb felhasználói élmény érdekében cookie-kat (sütiket) használ. elfogadom
Termékek Menü

Hogyan használd a JÓGATÉGLÁT?

2017. 10. 31. 00:00:00

Előfordul, hogy a jóga gyakorlás kezdetén még nem vagyunk annyira hajlékonyak, hogy képesek legyünk pontosan és biztonságosan, sérülés nélkül elvégezni egy gyakorlatot. Ilyenkor javasolt alkalmazni a jóga téglát, amit ha helyesen használunk, közel olyan hatásokat tudunk elérni, mintha teljesen végrehajtanánk a pózt. Úgy használjuk, hogy a szükséges támaszték magasságát bemérve valamely testrész alá helyezzük. Ezzel lényegében megtoldottuk az adott végtagot.

A jógatéglák alátámasztást biztosítanak bizonyos ászanákban, segítenek a súlyod megtartásában vagy kiegészítik a kar hosszúságát olyan gyakorlatokban, amikor meg kell érinteni a talajt, pl. előrehajlásban (uttanászana) vagy háromszög tartásban (trikónászana).

A téglák ezen kívül használhatóak még a passzív, pihenő pózokban is, ahol a test különböző pontjainak megemelésében segítenek (pl. jógahídnál). Különböző méretekben kaphatóak: habszivacsból vagy parafából készülnek. Mindenki választhat ízlésének és környezettudatosságának megfelelően.

Ha eddig még nem használtál téglát, blokkot, most érdemes kipróbálni, hogy színesebbé és eredményesebbé tedd gyakorlásodat.

https://www.jogamania.hu/jogaeszkozok/jogategla_tegla_blokk

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Manduka jóga tégla jóga blokk