Oldalunk a teljesebb felhasználói élmény érdekében cookie-kat (sütiket) használ. elfogadom
Termékek Menü

Imazászló csomag Om Mani Padme Hum mantrával

Ár:
4.800 Ft
Cikkszám: 2211
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-03-20

Leírás és Paraméterek

100 % pamutból készült, magas minőségű, beltérben használható tibeti imazászló. Kézzel készített. A zászlókon az Om Mani Padme Hum mantra szótagjai találhatóak. Egy csomag 5 tekercset tartalmaz, egy tekercsben 10 db zászló található, a teljes hossza 6,5 méter, a zászlók mérete 12,5x12,5 cm. A termék áldott.

OM MANI PADME HUM:

A mantra a tibetiek leggyakrabban használt imádsága, bárki recitálhatja, nem szükséges hozzá a mester előzetes beavatása.
A tibeti buddhisták szerint ha a mantrát hangosan vagy magukban ismétlik, azzal felhívják magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenrézi hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapják áldását. Ha elolvassuk a mantrát, a hatás megegyezik az előzőekkel.

A mantra írott formájának az imamalmokon való forgatása is ugyanazt az eredményt hozza. Azokon a vidékeken, ahol a tibeti buddhizmus elterjedt, nagyszámú kis és nagy kerék található, belül az ima szövegével.

A Buddha összes tanítását magába foglaló Om Mani Padme Hum szövegű mantrának több jelentése ismeretes.
Elterjedt fordítása, illetve értelmezése az egész szövegnek az ?Éljen a lótuszban lévő drágakő? vagy ?Nézd csak a drágakövet a lótuszban!? kifejezés.

Őszentsége, a Dalai Láma szerint:

?Nagyon jó, ha gyakran ismételjük az Om Mani Padme Hum mantrát, de miközben ezt tesszük, figyelnünk kell a jelentésére is. Arra a hat szótagra, amely nagyszerű és egyben hatalmas is. Az első az Om szótag, amely az imádkozó tisztátalan testét, beszédét és gondolkodását szimbolizálja, de egyben Buddha tiszta testét, beszédét és gondolkodását is. Az igaz utat a következő négy szótag mutatja meg. A Mani ékszert jelent és a módszert szimbolizálja: a megvilágosodás, a könyörület és a szeretet ősi szándékát. A Padme jelentése lótusz, és a bölcsességet szimbolizálja. Az egyszerűséget a rendszeresség és a bölcsesség osztatlan egységével lehet elérni. Az osztatlanságot az utolsó, Hum szótag szimbolizálja. Tehát az Om Mani Padme Hum hat szótaga azt jelenti, hogy az osztatlan rendszeresség és bölcsesség útjának gyakorlásával saját tisztátalan testünket, beszédünket és gondolkodásunkat Buddha tiszta testévé, beszédévé és gondolkodásává változtathatjuk át.?

Az következőkben bemutatott értelmezés megmutatja, hogyan tisztul meg az ima által a létezés szenvedésének hat területe:

Szótag      Mitől szabadít meg?

Om          elégedettség / büszkeség
Ma          féltékenység / szórakozás keresése
Ni           szenvedély / vágy
Pad         butaság / előítélet
Me          szegénység / birtokolni akarás
Hum        agresszió / gyűlölet


A hat szótag segít a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.
- Az Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja.
- A Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakrolásának megvalósítását segíti elő.
- A Ni a türelem (a várakozás) és a türelem (mások elviselése) gyakrolását mozdítja elő.
- A Pad a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni.
- A Me a koncentrálásban segít.
- Az utolsó hatodik szótag, a Hum a bölcsesség gyakorlásában segít.